Suomen Perimistoimistojen Liitto FENCA:n täysjäseneksi

”Suomen Perimistoimistojen Liitto on tyytyväinen ja ylpeä FENCAn uusin jäsen. Tämä antaa jäsenillemme tervetulleen tilaisuuden tuoda näkemyksemme ja asiantuntemuksemme keskusteluun muiden Euroopan markkinoiden sidosryhmien ja jäsenten kanssa ja auttaa näin muokkaamaan alan tulevaisuutta EU-tasolla.”

FENCA:n jäsenet pyrkivät jatkuvasti parantamaan alan liiketoimintastandardeja ja hyviä käytäntöjä kaikkialla EU:ssa tarjotakseen parasta mahdollista palvelua sekä luotonantajille, asiakkaille että kuluttajille.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme toivottaa Suomen Perimistoimistojen Liitto tervetulleeksi FENCA-perheeseen, ja olen erittäin tyytyväinen, että FENCA ulottuu nyt myös aivan Euroopan Unionin pohjoisosiinkin. Kun otetaan huomioon Euroopan yhä nopeammin muuttuvan taloudellisen ja sääntely-ympäristön lukuisat haasteet, on tärkeää puhua yhdellä äänellä korostaaksemme toimialamme merkitystä yrityksiä ja kuluttajia hyödyttävien saatavien hallintaratkaisujen löytämisessä.”

 

Tietoa FENCAsta:

FENCA, Federation of European National Collection Associations, edustaa Euroopan perintä- ja velkojen ostoalan etuja Euroopan tasolla ja koordinoi tietojenvaihtoa Euroopan unionin toimielinten, Euroopan rahoituspalvelualan sidosryhmien, kuluttajaryhmien ja Euroopan kansalaisten kanssa.

Vuonna 1993 perustetun FENCAn 23 kansallista jäsenyhdistystä edustavat 75 % kaikista Euroopan perintä- ja saatavia ostavista yrityksistä. Jäsenyritysten palveluksessa on yli 80 000 työntekijää, jotka tarjoavat palveluja yli viidelle miljoonalle yritykselle, mukaan lukien pk-yritykset, eurooppalaiset ja ulkomaiset pankit sekä julkinen sektori kaikkialla EU:ssa.

Yksi FENCAn keskeisistä tehtävistä on asettaa ja jatkuvasti parantaa alan standardeja ja hyvää perintätapaa koko EU:n alueella. FENCA:n jäsenet sitoutuvat standardeihin ja käytänteisiin tarjotakseen parasta mahdollista palvelua niin velkojille, asiakkaille kuin kuluttajillekin.

Euroopan perintä- ja velkojen ostoala palauttaa vuosittain 45-55 miljardia euroa erääntyneitä saatavia takaisin EU:n talouteen, mikä turvaa ennen kaikkea mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten maksuvalmiuden EU:ssa ja auttaa samalla pitämään luottokustannukset kohtuullisina kaikille kuluttajille.